Tavaszi zöldségleves, májgaluskával

Hozzávalók:


2 db sárgarépa
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
2 ek kacsazsír
2 liter alaplé
50 dkg csirkemáj
1 db tojás
10 dkg búzadara
1 db beáztatott zsemle
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamellizáljuk.

Közben a megmosott és az inas részektől megtisztított csirkemájat, a maradék hagyma negyedével egy aprítógépben pépesítjük.
Hozzáadjuk az előre beáztatott zsemle felét, a tojást, a búzadarát, a petrezselymet, kevés snidlinget, sózzuk, borsozzuk és ezzel is tovább aprítjuk a gépben. Ha nagyon híg lenne, adhatunk még hozzá búzadarát. Tegyük a hűtőszekrénybe, míg elkészítjük a levest.

Az időközben karamellizálódott zöldségeket öntsük fel az alaplével és főzzük benne majdnem puhára a zöldségeket.
Egy evőkanál segítségével szaggassuk a levesbe a hosszúkás májgaluskákat és ezt is főzzük meg.

Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.