Tejfeles libacomb szegfűborsos szalvétagombóccal

Hozzávalók:


1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl, só,
4 libacomb,1 citrom,
5-6 szem borókabogyó,
1 csokor zsálya,
1 dl étolaj,
2 vöröshagyma
Szegfűborsos szalvétagombóc:
durva bors,
1 kk őrölt szegfűbors,
2 maréknyi kenyérkocka
/zsíron pirított/, só,
50 dkg liszt,
1 kk cukor,
2 dkg élesztő

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a borókabogyót, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a zsályát egészben, a jól megmosott citromot héjastól cikkekre vágva, azután rátesszük a megtisztított, besózott libacombokat. Annyi vizet öntünk alá, hogy háromnegyedig ellepje és fedő alatt, szakaszosan készre pároljuk. A húst kivesszük a párolóléből, majd a levet leszűrjük és lisztes-tejfölös habarással besűrítjük. A szalvétagombóchoz az élesztőt folyóssá keverjük a cukorral. Öntünk rá 1 dl langyos vizet és a lisztből hozzáadunk annyit, hogy sűrű kovászt kapjunk. Langyos helyen megkelesztjük, utána a maradék liszthez öntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a zsíron megpirított kenyérkockákat. Őrölt szegfűborssal és durva borssal fűszerezzük, jól megdagasztjuk, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, rúd alakúvá formázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megspricceljük vízzel és a 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor ujjnyi vastagra felszeleteljük.