Tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók:


1 kg burgonya
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
só, 1-2 gerezd fokhagyma
zellerzöld, fehérbors (őrölt)
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
5 db babérlevél, 1 l víz
1 nagy csipet majoránna
0.5 evőkanál ételecet (10%-os)
2 dl tejföl
A rántáshoz: 3 evőkanál búzaliszt
olaj
A tálaláshoz: kolbász

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd megmossuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, hozzáadjuk a burgonyát, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük, teszünk bele babért, majorannát és 1-2 gerezd fokhagymát. Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc. Míg a burgonya fő, rántást készítünk. A zsiradékhoz adjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Besűrítjük a főzeléket, beleforraljuk a tejfölt és kevés ecetet adunk hozzá. A tetejét petrezselyemzölddel hintjük meg. Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.