Tejszínes csokoládéfagylalt

Hozzávalók:


- 3 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 csipet só
- 15 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 5 dl tej
- erdei gyümöcs (áfonya, szeder stb.)

Elkészítés:


Kikeverjük a tojássárgájákat a cukorral, csipet sóval, majd gőz felett sűrű mártássá főzzük a tejjel. Hideg vízbe állítva kihűtjük. A tejszínből kemény habot verünk. Megolvasztunk 15 dkg étcsokit, lassan belekeverjük a tejszínhabba (közben folyamatosan járassuk a habverőt). Összekeverjük a főzött krémet és a csokis tejszínhabot, hűtőben jól lehűtjük. A maradék étcsokit apróra reszeljük, hozzákeverjük a masszához és fagylaltgépben vagy többször átkeverve kifagyasztjuk. Erdei gyümölcsökkel tálaljuk.