Tejszínes körteleves

Hozzávalók:


- 3-4 evőkanál méz
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 pohár natúr joghurt
- 4 körte
- 1 citrom
- 2 dl tejszín, 2 dl víz
- 1 ek liszt

Elkészítés:


A citrom héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk. A körtéket nagyobb
kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, és körülbelül 5 percre félretesszük pihenni. Turmixgépben krémesre keverjük a körte háromnegyedét, a joghurtot. A fűszerekkel, a mézzel és a citrom reszelt héjjával elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínben elkevert lisztet, a vizet és összeforraljuk. Ezután belekeverjük a megmaradt körtét, és jól behűtjük.
Citromfű levelekkel díszitjük.