Tejszínes-paradicsomos gersli

Hozzávalók:


• 20 dkg árpagyöngy (gersli)
• 1 kis fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 10 dkg dobozos paradicsom
• negyed csokor friss petrezselyem
• 1 evőkanál olaj
• só

Elkészítés:


Az árpagyöngyöt átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Vízzel felöntjük, sózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor megpuhult, hozzákeverjük a paradicsomot, az összezúzott fokhagymát és a tejszínt. Néhány percig tovább főzzük, míg besűrűsödik. A
legvégén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Párolt zöldségek és natúr húsok nagyszerű kísérője lehet.