Thai kacsaleves rizstésztával

Hozzávalók:


40 dkg csíkokra vágott kínai kel, 50 dkg friss rizstészta 1 db sült, egész kacsa ½ teáskanál őrölt fehérbors 2 teáskanál reszelt pálmacukor 1 evőkanál hoisin-szósz ⅔ dl halszósz 2 gerezd zúzott fokhagyma 4 szál újhagyma 5 dkg friss, szeletelt galangagyökér 4 db friss koriander 4 db friss koriandergyökér 20 dl víz A díszítéshez: ízlés szerint friss korianderzöld

Elkészítés:


Elkészítjük az alaplét. Eltávolítjuk a kacsa bőrét és a zsírját, a nyakát sértetlenül meghagyjuk. Óvatosan leszedjük a húst a csontokról és félretesszük. Minden látható zsírt lenyesünk a törzséről a püspökfalattal együtt és kidobjuk. A törzsét nagyobb darabokra törjük, majd beletesszük egy nagy fazékba, és a vízzel felöntjük. 2. A koriandergyökereket és -szárakat egy kés nyelével összeroppantjuk és a galanga gyökérrel együtt a fazékba tesszük, majd felforraljuk. A felszínen összegyűlt habot leszedjük, és közepes lángon 10 percig főzzük. A levest finom lyukú szitán leszűrjük, a csontokat kidobjuk, és a levest egy nagy tiszta wokba átöntjük. 3. A kacsa húsát csíkokra vágjuk és a ferdén, 3 cm-es szeletekre vágott újhagymával, a kínai brokkolival, a fokhagymával, a hal- és a hoisin mártással, a pálmacukorral és a fehér borssal együtt a levesbe tesszük, majd óvatosan felforraljuk. 4. A tésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és óvatosan szétszedjük a szálakat. Jól lecsepegtetjük, és hideg vízzel felfrissítjük. A tésztát és a levest egyenlő arányban szétmerjük a tányérokba. Tetszés szerint pirított fokhagymaszirommal és korianderlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.