Tigrisrák édes chili szósszal és avokádósalátával

Hozzávalók:


4 db tigrisrák
A salátához:
1 érett avokádó
1 kígyóuborka
1 szál újhagyma
1 habanero paprika
2 baby szívsaláta
1 gerezd fokhagyma
gyömbér
A szószhoz:
10 dkg habanero paprika
1 kápia paprika
1 dl rizsecet
gyömbér

Elkészítés:


1. A tigrisrákot megpucoljuk, majd nyársra húzzuk.

2. A páchoz a fokhagymát, a gyömbért és a lime héját lereszeljük, majd a lime levét is belefacsarjuk. Sózzuk és olívaolajat keverünk hozzá. A rákokat ebben a pácban megforgatjuk, majd 15-20 percig állni hagyjuk.

3. Az édes házi chili szószhoz, a chilit, a kápia paprikát és egy kis gyömbért felaprítunk, amit egy lábasban olívaolajon megdinsztelünk. Mézzel, paradicsompürével, rizsecettel ízesítjük, majd sózzuk és másfél dl vízben elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük, végül a lime levét is hozzáadjuk.

4. A salátához a kígyóuborkát megtisztítjuk, majd a magokat eltávolítjuk. Az avokádóból is kivesszük a magot és a héját is levesszük, majd a lime levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Apróra vágjuk a friss újhagymát is és a baby szívsalátát leveleire szedjük.

5. A rákokat grill serpenyőn megsütjük.

6. Összeállítjuk a salátát, ráhalmozzuk a rákokat és az édes chili szósszal tálaljuk. Jó étvágyat!