Tiramisu golyók

Hozzávalók:


Kb. 20 darabhoz:
20 dkg babapiskóta vagy piskótatallér
3/4 dl frissen főzött presszókávé
30 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
barna rum, mandulalikőr (amaretto) esetleg rumaroma ízlés szerint
kakaópor a hempergetéshez (kb. 3 evőkanál)

Elkészítés:


A babapiskótát vagy piskótatallért finomra őröljük. Hozzákeverjük a kávét, a mascarponét és a porcukrot, majd ízlés szerint alkohollal vagy aromával ízesítjük. Sűrű masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, kevés mascarponét még adhatunk hozzá. A masszát lefedjük, és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően kis golyókat formázunk belőle. Egy müzlis tálba kevés kakaóport szórunk, és rázogatva bevonjuk a golyókat. Tálalásig hűvös helyre tesszük.