Töltött libanyak

Hozzávalók:


őrölt bors, só, tej,
1 fej vöröshagyma,
1-2 sárgarépa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 tojás, 2 zsemle,
2 vargányagomba,
20 dkg libaaprólék,
10 dkg pecsenyelibamáj,
2 libanyak bőre, étolaj

Elkészítés:


A bőrt a fej felőli részénél cérnával bevarrjuk. A tejben beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott gombát, majd kissé megpirítjuk. Beletesszük az apróra vágott főtt répát, a darált húst, a májat, és fedő alatt pároljuk. Aztán zsírjára sütjük, és hűlni hagyjuk. Az egészet a zsemlével, a finomra vágott petrezselyemmel, a nyers tojással, ízlés szerint sóval, borssal (esetleg egy csipet majoránnát is tehetünk bele) ízesítjük, és jól összedolgozzuk. A tölteléket a nyakbőrbe tesszük, a végét bevarrjuk. Sütőedénybe tesszük a töltött libanyakakat, meglocsoljuk olajjal (ha van libazsírunk, azzal), és mérsékelt tűzön ropogós pirosra sütjük. Miután a cérnát eltávolítottuk belőle, ferdén felszeleteljük.