Tőkehal lencsével

Hozzávalók:


- 60 dkg burgonya
- 2 kávéskanál dijoni mustár
- 1/2 citrom
- 10 dkg zellerszár
- 1/2 liter csirkealaplé
- 15 dkg lencse
- 5 dkg vaj
- 1/2 dl olívaolaj
- őrölt bors
- só
- 60 dkg tőkehalfilé

Elkészítés:


Egy halszeletet 2-3 darabba vágunk, ízlés szerint megsózzuk,
borsozzuk és kevés olívaolajon megsütjük. A meleg serpenyőben hozzáadunk 3 dkg vajat, amely így „beleolvad” a halba. A lencsét kevés csirkealaplében megfőzzük. A zellerszárat apró kockákra vágjuk, majd a maradék olívaolajon és vajon megpuhítjuk, a végén hozzáreszeljük egy fél citrom héját. A kész lencsét összeforgatjuk a mustárral és a fűszeres zellerkockákkal. Hagyományos burgonyapürével tálaljuk. Tányérra tesszük a pürét, melléhalmozzuk a lencsét, a tetejére helyezzük a halszeleteket.