Tormaleves

Hozzávalók:


őrölt bors, só, 10 dkg bacon
zsálya, méz, 5 dl csontleves
1 dl tejszín, 3 dl tej
20 dkg finomliszt, 10 dkg vaj
2 evőkanál citromlé
1 szál torma

Elkészítés:


A tormát megtisztítjuk, lereszeljük, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet és mogyorószínű rántást készítünk. Felengedjük a csontlével, a tejjel és tejszínnel. Állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt tormát. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés mézet adunk hozzá, majd levesszük a tűzről és melegen tartjuk. Kisütött baconnal, esetleg sonkával gazdagítjuk. A levest zsályalevelekkel díszítjük és azonnal tálaljuk.