Tortilla

Hozzávalók:


2 csésze kukorica liszt (cup=2,4dl.)
. 2 csésze búzaliszt
. ½ tk. sütőpor
. 1 tk. só
. fél csésze kukorica- vagy napraforgó olaj
. 1 csésze meleg víz

Elkészítés:


Keverőtálba szitálom a liszteket és a sütőport, sózom, hozzáöntöm
az olajat és a meleg vizet. Alaposan eldolgozom, átgyúrom a tésztát, míg rugalmas nem lesz és szépen elválik az edény falától.
Lisztezett deszkán tovább gyúrom egy kicsit, míg sima nem lesz a tészta, majd nyolc-tíz felé osztom és a darabokból golyókat formázok.
Egy vastagfalú serpenyőt/palacsintasütőt felforrósítok közepesnél erősebb fokozaton . A golyókat ellapítom, sodrófával vékony, koronggá nyújtom, és a a serpenyőben szárazon ropogósra sütöm mindkét oldalát. Konyharuhával bélelt kosárba teszem e kész tortillákat.