Tortillás tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal

Hozzávalók:


1 vöröshagyma, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
70 dkg csirkemáj, 70 dkg darált
sertéshús, 2 teáskanál kínai
ötfűszerkeverék, só, bors

Elkészítés:


A pástétomhoz a sütőt előmelegítjük 150C fokra. A megtisztított csirkemájat aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, de csak annyira, hogy kissé darabos maradjon. Egy nagy tálban összekeverjük a darált sertéshússal, a finomra aprított hagymával, a reszelt fokhagymával és a többi fűszerrel. A masszát egy 20x30cm-es, téglalap alakú (pl. gyümölcs-kenyerek sütéséhez használt) sütőformába öntjük, majd egy tepsibe állítjuk, melybe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőforma 2/3-ig érjen. Kb. 1,5 órán át gőzöljük, amíg át nem sül. (Ha menet közben úgy látjuk, hogy a pástétom tetején sok folyadék gyűlt össze, azt öntsük le róla). Amikor a pástétom teljesen kihűlt, alufóliába csomagolva egy éjszakára tegyük a hűtőbe, így szépen szeletelhető lesz. A szendvics, vagy tekercs összeállításakor a kenyérre (vagy tortillába) fektessünk fél-fél szelet pástétomot, tegyünk bele kb. 1 evőkanálnyi pácolt sárgarépát, valamint friss koriandert, mentát, rukolát, vagy más zöldséget is.