Tüzes paprika fűszeres olajban

Hozzávalók:



50 dkg savanyú piros paprika (chili)
15 dkg feta sajt,
3 dl olívaolaj,
2 ágacska rozmaring,
2 kis chili,
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A paprikákat a levüktől lecsöpögtetjük, majd a szár felőli végüket levágjuk, és a magokat eltávolítjuk. Ezután a paprikák üregét megtöltjük a feta sajttal, az ujjunkkal jól belenyomkodjuk, egészen a paprikák hegyéig, majd széles szájú befőttesüvegbe rakosgatjuk, csinosan elrendezve. Közé rozmaringágat, egy-egy félbehasított fokhagymagerezdet és kis chilit teszünk. Ha az üveg megtelt,
olívaolajjal felöntjük, és az üveget gondosan lezárjuk. A hűtőszek-rényben egy hónapig biztosan eltarthatjuk, bár biztosan nem fog kitartani addig.