Tunéziai csicseriborsó saláta

Hozzávalók:


2 konzerv csicseriborsó, 2 paradicsom, 1 piros paprika, 1 fej hagyma,
2 citrom leve, 3 ek konzerv tonhal, római kömény, friss petrezselyem,
olivaolaj, harissza (szárított csípőspaprikához köményt és szárított fokhagymát keverünk), víz, 2 tojás

tálaláshoz: kenyér

Elkészítés:


A csicseriborsót kiöntjük egy tálba és egy részét villával összetörjük. A
vöröshagymát vastag karikákra szeleteljük, és egy serpenyőben kevés olivaolajon mindkét oldalát grillezzük. Megszórjuk kevés római köménnyel, sóval és borssal. A paradicsomokat és a pirospaprikát felkockázzuk és ráöntjük a csicseriborsóra.
A harisszát kikeverjük vízzel és olajjal, majd ezt is hozzákeverjük a
csicseriborsóhoz. Ezután meglocsoljuk a citromok levével és belekanalazzuk a tonhalat is. Összekeverjük, majd pirítós kenyéren 1-2 kanál tonhallal, egy fél tojással, friss petrezselyemmel és grillezett hagymakarikákkal tálaljuk.