Túrós batyu

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 13 dkg vaj,
6 dkg cukor, 5 dkg élesztő,
egy csipet só, 6 dl tej,2 tojás
Töltelék: 1,2 kg ricotta túró,
de normál túróval is elkészíthető
24 dkg cukor, 3 tojás,
pár csepp vaníliakivonat,
5 dkg mazsola,
1 citrom héja

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a sót, a langyos tejet, a cukrot, a vajat, majd elektromos dagasztóval összekeverjük, megdagasztjuk, és 45 percig kelesztjük.
Ezután sodrófával kinyújtjuk és 12 négyzetet vágunk a tésztából. Megtöltjük őket túróval, majd ráhajtjuk a tésztát a túróra úgy, hogy kis batyukat kapjunk. Tetejüket átkenjük felvert tojással és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 C fokon 25 percig sütjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni és tálaláskor a tetejére porcukrot szórunk.