Túrós-tejfölös hajdinarétes

Hozzávalók:


10 dkg vaj
3 evőkanál cukor
3 dl tejföl
25 dkg tehéntúró
csipet só
langyos, sós víz
1 tojás
2 burgonya
20 dkg rétesliszt
30 dkg hajdinaliszt

Elkészítés:


A burgonyákat héjastul megfőzzük, ha kihűltek, meghámozzuk és összetörjük. Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a csipet sót, a kihűlt, áttört burgonyát egy tojással és annyi langyos, sós vízzel, amennyit felvesz a tészta. Alaposan kidolgozzuk, három cipót formálunk belőle, letakarva hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben összeállítjuk a tölteléket, a túrót elkeverjük a tejföl felével és a cukorral. A vajat megolvasztjuk. A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megkenjük az ízesített túróval. Feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a kész tekercseket, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen szétosztjuk köztük a maradék tejfölt is. Előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen fel lehet szeletelni.