Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:


4 zsömle, 4 dl tej
8 dkg cukor, 1 tojás,
vaníliás cukor
Töltelék:
25 dkg túró, tejföl,
10 dkg cukor,
vaníliás cukor
reszelt citromhéj,
1 tojás, mazsola
Öntet: 2 dl tejföl,
1 tojás, 3 evőkanál
cukor, vaj

Elkészítés:


A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem. A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrorral elkevert tojást és a vaníliás cukrot. Egy tálat kivajazok, a kivájt zsömléket kicsit megáztatom a tejben.(Ne annyira, hogy szétessen, de azért ne maradjon száraz.) Egymás mellé helyezem, majd a túrókrémmel megtöltöm. A túróból krémet készítek, a zsömlék belsejét is hozzámorzsolom. Ha túl száraz tejfölt is adok hozzá és a tojásfehérjét habbá verve. A kalapokat is megáztatom, ráteszem a zsömlékre, leöntöm a tojás, cukor és tejföl keverékével. A tetejére kis vajdarabokat teszek és 200°C-os sütőben megsütöm. A töltelékbe mazsolát vagy aszaltgyümölcsöt is tehetünk.