Vadraguleves kalapban

Hozzávalók:


50 dkg vadhús
1 fej vöröshagyma
1 g fokhagyma
1 pohár fehérbor
1 szép petrezselyem
2 db sárgarépa
1 kisebb paszternák
darabka zeller
babérlevél, kakukkfű, tárkony
50 dkg burgonya
20 dkg gomba (erdei)
tejföl
citromlé
1 tk. mustár
só, fehér bors

Elkészítés:


A vöröshagymát finomra vágtam, kevés olajon megpirítottam. Ráreszeltem a fokhagymát, majd hozzáadtam a falatnyi darabokra vágott húst. Fehéredésig pirítottam, majd sóztam, borsoztam. Amikor levet engedett hozzáöntöttem a bort, lefedtem és puhára főztem. Ezalatt a zöldségeket és a gombát kockára vágtam, majd a megpuhult húshoz adtam a finomra aprított zöldfűszerekkel együtt. Felengedtem vízzel. Amint forrni kezdett beletettem a szintén kockára vágott burgonyát is. Végül tejföllel behabartam, citromlével és mustárral ízesítettem. Kis cserépedényekbe osztjuk, kenyértésztával letapasztjuk és a sütőben szép pirosra sütjük. Rendkívül mutatós vendégváró leves.