Vanília sodó

Hozzávalók:



50 g kristálycukor
45 g búzaliszt
750 ml 2,8%-os tej
7 db tojássárgája
1 szál vaníliarúd (belseje és héja)

Elkészítés:


Egy tálban elkeverjük a lisztet és a cukrot.Hozzáöntjük az összes tejet és csomómentesre keverjük. Elkeverjük benne a tojássárgát és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is. Vízgőz fölött kb. 15 perc alatt a kívánt sűrűségűre sűrítjük folyamatos keverés mellett.
Mikor elérte a megfelelő sűrűséget, levesszük a vízgőzről és még pár percig kevergetjük a tálban, hogy a felmelegedett edény falától túl ne melegedjen a szélein a sodó, hiszen akkor ikrássá válhat, "széteshet".
Kihűlés után fogyaszthatjuk aranygaluskára, vagy gőzgombócra, esetleg mákos gubára öntve.