Vegyes grilltál friss salátával

Hozzávalók:


2-3 zöldpaprika, 50 dkg
gomba, 3 vöröshagyma,
50 dkg burgonya,2 cukkíni,
40 dkg csirkemellfilé,
6 csirkecomb,6 csirkeszárny,
2 kaliforniai paprika
Mexikói pác: 2-3 gerezd
fokhagyma, olívaolaj, kurkuma,
só,őrölt bors, pirospaprika,
1 chili paprika
Fajita pác:1 csokor oregánó,
1 csokor kakukkfű, őrölt bors,
só,1 csokor bazsalikom,
1 chili paprika, pirospaprika,
Mustáros-citromos saláta:
1 csokor majoránna,
20 dkg főtt kukorica,
1 cs sárgarépa,
4 zöldpaprika,2-3 lila
hagyma, 1 csokor oregánó,
4 paradicsom, 3-4 bazsalikom
levél, 1/2 citrom leve,
dijoni mustár, őrölt bors,
só, 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:


A pácokhoz a hozzávalókat ízlés szerint összekeverjük, a húsokat fele-fele arányban beletesszük, majd 2-3 órát a hűtőben érleljük. A zöldségeket felszeleteljük, ugyancsak bepácoljuk, és hűtőbe tesszük. Minél tovább állnak a pácban, annál finomabbak lesznek. Akkor kezdjük a grillezést, ha a szén már parázslik vagy ha a grillsütő már forró. Először a csirkecombokat helyezzük a rácsra, alufóliába csomagolva, hiszen azt kell a legtovább sütni. Időnként ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, s ha jónak találjuk, távolítsuk el a fóliát, úgy süssük ropogósra a bőrét. Ezután jöhetnek a csirkeszárnyak, majd a pulykamellszeletek, végül a zöldségek, hiszen azoknak 2-3 perc is elég lesz. Tálaláskor a grillezett húsok és a zöldségek mellé helyezzük a salátát. A salátához összekeverjük az olíva olajat egy kevés sóval, borssal, mustárral, a citromlével meg a finomra aprított zöldfűszerekkel. A zöldségeket egyformára vágjuk, és egy tálba helyezzük. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.