Vönöcki gombasaláta

Hozzávalók:


1 kg laska gomba,
1 kg vöröshagyma,
1 kk fekete bors, 3-4 babérlevél,
2 cső csilipaprika, 15 dkg cukor,
2, 5 dl borecet, 2 ek só, tartósító

Elkészítés:


A gombát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, sós vízben 15
percig főzzük és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítva felkarikázzuk,
besózzuk, 2 óráig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk és a gombával üvegekbe rétegezzük. A rétegek közé borsot, babért és paprikát teszünk. A borecetet félliternyi vízzel felhígítjuk és a cukorral együtt felforraljuk. Még forrón a gombára merjük, késhegynyi tartósítót szórunk rá és lezárva a végleges helyére állítjuk.