Vörösboros mártás

Hozzávalók:


- 20 dkg vaj
- 1 adag karajcsont
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg leveszöldség
- 2-3 csokor zöldfűszer
- 8 szem borókabogyó
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fekete bors
- 4 dl vörösbor

Elkészítés:


A húsos csontot olajban, cukorral, a tisztított, szeletelt vöröshagymával jó alaposan barnára pirítom. A tisztított, szeletelt zöldségeket
rászórom a pirított csontra. Beleteszem a zöldfűszereket, a borókabogyót, a babérlevelet, az egész fokhagymagerezdeket, sót, borsot, és kevés víz hozzáadásával lassan párolom. 30-40 perc múlva felöntöm vörösborral, és két órán át lassú tűzön főzöm. Ezután leszűröm, és további 2 órán át lassan visszaforralom a mártást, míg egy liter lesz belőle. A vajat hozzáadom, és még 20 percig főzöm.