Zöldbabsaláta feta sajttal

Hozzávalók:


· Friss, zsenge zöldbab (fejenként egy nagy marékkal számolhatunk)
· 15 dkg feta sajt
· 1 ek. dijoni mustár
· 2 tk. méz
· 2 ek. málnaecet (vagy vörösbor ecet)
· 4-6 ek. olívaolaj
· 5-6 friss menta levél
· ½ gerezd fokhagyma
· só, bors,
· egy marék apró szemű koktélparadicsom

Elkészítés:


Először, a salátaöntetet készítem el. A mustárt, mézet, ecetet, egy keverőtálba teszem, megsózom, borsozom, belereszelek egy fél fokhagyma gerezdet és alaposan elkeverem. Hozzáöntöm az olívaolajat is és egy habverővel, homogén szósszá keverem . Megkóstolom. Itt lehet még az arányokon/ízeken igazítani, a lényeg, hogy egy pikáns, édes-savanyú öntetet kapjunk. Az öntetet, felhasználásig a hűtőbe teszem, hogy jobban összeérjenek az ízek.
A zöldbabot, megmosom, a szárát lecsipkedem 5-10 percig főzzük, hogy roppanós maradjon.Egy keverőtálba szórom,rákanalazok annyi öntetet, hogy minden szál babot vékonyan bevonjon. Alaposan elkeverem, hogy mindenhol érje a finom mustáros szósz.Egy bő maréknyit egy tányér közepére halmozok belőle és ha kell még egy kis
öntettel megpöttyözöm. Meghintem apróra tépkedett mentalevéllel, rámorzsolok egy jó adag feta sajtot a tetejére és végül, meglocsolom az egészet olívaolajjal, szórok mellé pár szem koktélparadicsomot. Frissen sült grissinit kinálok hozzá. (grissini lásd Péksütik)