Zöldborsófasírt joghurtos szósszal

Hozzávalók:


250 gramm fagyasztott zöldborsó
1 evőkanál olívaolaj (plusz extra a sütéshez)
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
140 gramm csicseriborsóliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 evőkanál friss vagy szárított zöld fűszer (petrezselyem, menta, bazsalikom stb.)
A joghurtos szószhoz:

1 csésze szójajoghurt
friss zöld fűszerek
1 citrom leve
egy csipet só

Elkészítés:


1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!

2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!

3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát, illetve a fokhagymát! Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a zöldborsót is, és az egészet pürésítsük robotgépben!
Adjuk a keverékhez a csicserilisztet, a szódabikarbónát, a sót és a zöld fűszereket, míg ragadós masszát kapunk. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat belőle, majd helyezzük el őket a sütőpapírral bélelt tepsibe!

5. A pogácsákat kenjük be olívaolajjal és 15-18 perc alatt süssük készre őket (útközben egyet fordítva rajta).

6. A joghurtos mártogatóshoz keverjük össze az alapanyagokat – a fasírtok mellé tálaljuk!