Zölddiókrémes gyömbéres keksz

Hozzávalók:


1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg zabpehely
30 dkg barna cukor
1/2 evőkanál őrölt gyömbér
1 csipet só
34 dkg vaj
Krém:
60 dkg tejszínhab
30 dkg joghurt
30 gr zselatinpor
4 tojássárgája
100 gramm tej (3,5%)
10 dkg zölddió-szirup
pár szem zölddió befőtt

Elkészítés:


A kekszhez a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd a szobahőmérsékletű vajjal összegyúrjuk. Hengereket formázunk belőle, fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük pihenni legalább egy órára. A kidermedt tésztából körülbelül egy centi vastag korongokat vágunk, és 6-8 perc alatt 175 fokon készre sütjük. A krémhez forrásig melegítjük a tejet, majd egy külön tálban folyamatos kevergetés mellett a kikevert tojássárgájákra öntjük. A keveréket 5 másodpercre visszatesszük a tűzre, közben állandóan keverjük. Átöntjük egy tálba, belekeverjük a zselatint. A joghurtot ízesítjük a sziruppal, összeforgatjuk a tojásos krémmel. Ha már langyos, beleforgatjuk a tejszínhabot is. Átlátszó poharak aljába kekszet fektetünk, majd egy szelet zöld diót helyezünk a közepébe. Meglocsoljuk joghurtkrémmel és újabb kekszet és zölddiószeletet fektetünk a poharunkba. Ezt 2-3 rétegben megismételjük, a végén zölddió-szelettel dekoráljuk a mousse-t. A pohár falát belülről is díszíthetjük zölddió szeletekkel.