Zöldfűszeres báránynyársak téli lencsesalátával

Hozzávalók:


40 dkg báránycomb
20 dkg apró csiperke
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
1 db kápia paprika
1 csokor újhagyma
20 dkg fekete vagy beluga lencse
1 szál répa
1 db szárzeller
1 db zellergumó
1 db cukkini
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
kakukkfű
koriander
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk.

2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olívaolajat, és a megroppantott fokhagymákat. A húst beleforgatjuk a pácba, majd a hűtőben állni hagyjuk.

3. A lencsét hideg vízben feltesszük főni. Ahogy felfőtt azonnal szűrjük le, majd az alaplével felöntve tegyük vissza főni.

4. A lencsesalátához a sárgarépát, a szárzellert és a zellergumót apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük, két ág kakukkfűvel ízesítve.

5. A báránynyársakhoz a cukkinit és a paprikát nagyobb darabokra kockázzuk, majd hozzáadjuk a csiperkét és a gyöngyhagymát. A keveréket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, apróra vágott petrezselymet teszünk bele, és alaposan összeforgatjuk.

6. A nyársakra felváltva felhúzzuk a húst és a zöldségeket, majd forró grillserpenyőben csíkosra sütjük őket.

7. A megdinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a leszűrt lencsét, majd petrezselyemmel és újhagymával fűszerezzük. Kevés alaplevet öntünk hozzá, majd borecettel, sóval, borssal ízesítjük.

8. Tálalás előtt natúr joghurtból, friss korianderből és újhagymából mártogatós szószt készítünk.