Zöldfűszeres kuszkusz pikáns csirkefalatokkal

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell filé /nagyobb
darabokra kockázva/, 1 ek
világos szójaszósz, 1/2 tk
currypor,1/2 citrom leve,
chili, 1 ek méz, só, bors,
30 dkg kuszkusz, 3 dl húsleves
vagy víz, 3 szál újhagyma
/zöldjével együtt vékonyra
karikázva/, 2 csokor friss
petrezselyemzöld, 6-7 medve-
hagyma levél, hónapos retek
/negyedelve, a zsenge leveleit
aprítsuk finomra), fél citrom leve,
3-4 el olívaolaj, só, bors

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb keverőtálban és forgassuk bele a csirkemell darabokat. Fedjük le fóliával és tegyük 20-30 percre a hűtőbe. Amíg pácolódik a hús, forraljuk fel a húslevest. A kuszkuszt öntsük egy nagyobb keverőtálba, öntsünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és alaposan keverjük bele. Ha levest használunk, ne sózzuk meg, de ha vízzel forrázzuk, akkor 3-4 csipet mehet bele. Öntsük a kuszkuszra a forró folyadékot. Takarjuk le, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután egy villával dolgozzuk át és várjuk meg, míg langyosra hűl. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a felaprított zöldeket, forgassuk össze, majd citromlével, olajjal, sóval és borssal ízesítsük. Egy kisebb edényben pár csepp citromlevet keverjünk össze egy-két kanál olívaolajjal és forgassuk össze a retekkel. Ízlés szerint némi chilit is adhatunk hozzá. Utolsó lépésben a pácolt húst borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 12-14 perc alatt süssük készre.