Zöldsèges rizstészta

Hozzávalók:


4 főre
25 dkg rizstészta
1 nagy evőkanál olívaolaj
4 cm friss gyömbér megtisztítva
3 gerezd fokhagyma
chilipehely ízlés szerint
2 sárga kaliforniai paprika
2 piros kaliforniai paprika
15 dkg fehérkáposzta
1,5 dl sötét szójaszósz
aprított korianderzöld

Elkészítés:


Elkészítés
Ősszel-télen a kedvenc pár perces, összedobós vacsoraötletem a zöldséges rizs- vagy üvegtészta. Csak egy jó nagy wok kell, mehet bele minden, a csilit pedig aszerint adagolom, hogy épp mennyire fagytam át aznap. Igazi maradékmentő recept, a hűtőszekrényben lapuló kevéske zöldségek szuperül felhasználhatók a fogáshoz.

1. A rizstésztát forrásban lévő vízzel leforrázzuk, lefedjük, majd félretesszük negyed órára.

2. Egy nagy wokban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, lereszelt gyömbért és fokhagymát átpároljuk rajta. Hozzáadjuk a chilipelyhet (vagy használhatunk friss, kimagozott, karikázott csilipaprikát is), összeforgatjuk. Rátesszük a csíkozott kaliforniai paprikákat és az apróra vágott káposztát, majd alaposan átsütjük.

3. Felöntjük a szójaszósszal, belekeverjük a lecsepegtetett, konyhai ollóval tetszőleges hosszúságúra vágott rizstésztát, és erős lángon összesütjük.

4. Forrón, aprított korianderzölddel meghintve tálaljuk.