Zsályás sertésszűz fetával és sültpaprikával

Hozzávalók:


60 dkg sertésszűz,
8 zsályalevél, 1 tk só,
frissen őrölt fekete bors,
3 ek balzsamecet, 3 ág
friss kakukkfű, 8 kápia paprika,
5 ek olívaolaj,
20 dkg feta sajt

Elkészítés:


A sertésszüzet 2 centi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel kissé lelapítjuk a szeleteket, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy grill serpenyőben olíva olajat forrósítunk, beledobjuk a zsályát és a kakukkfüvet, majd a fűszerek mellé tesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat 3-3 percig grillezzük. A paprikát vékonyan felcsíkozzuk. Sózzuk, borsozzuk, össze-forgatjuk 3 evőkanálnyi balzsamecettel, majd a visszamaradt zsiradékon 3 perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült paprikát négy tányérra osztjuk, mindegyik közepére kerül egy-két szelet a grillezett sertésszűzből és rámorzsoljuk feta sajtot.