Zsemlegombóc

Hozzávalók:



4-5 közepes méretű, szikkadt zsömle
4 tojás
4 dl tej
1 csokor friss petrezselyem
35 dkg liszt
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben, olajjal meglocsolva pirítsd meg őket. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és egy kis sóval, majd keverd csomómentesre a liszttel.Ha mindez megvan, a petrezselymet darabold fel és tedd a masszához, majd tedd utána a zsemlekockákat is, tekerj bele némi borsot, dolgozd össze jól az egészet, majd hagyd pihenni 15-20 percet.
Egy közepes lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd a masszából vizes kézzel gyúrj egységes méretű gombócokat és tedd a vízbe őket. Kis lángon fortyogó vízben nyolc-tíz perc alatt készre főnek.