1 db banán
1 db tojás
4 teáskanál liszt
3 teáskanál barnacukor
1 teáskanál vaj
0.5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál tej
1 késhegynyi fahéj
A vajat rakd egy nagyobb, mikrózható bögrébe vagy kisebb tálkába, és a mikrohullámú sütőben olvaszd meg 10 másodperc alatt. Add hozzá a tojást, a tejet, és könnyedén keverd össze. Tedd hozzá a villával megnyomkodott banánt, a cukrot, végül pedig a sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet. Dolgozd egyneművé a masszát.
Rakd a bögrét mikróba, és süsd a tésztát másfél-két percig a legmagasabb hőfokon. Ha szépen megemelkedik, szúrj a sütibe egy tűt vagy villát. Ha nem lesz ragacsos, elkészült, ellenkező esetben mikrózd még tovább. Mielőtt kivennéd a bögréből, pihentesd egy kicsit.
A mikrós, banános sütit nemcsak azért fogod szeretni, mert tényleg pár perc alatt összedobod. Az íze fantasztikus, a tésztája puha, könnyű. Tálaláskor szószokkal, gyümölcsökkel, fagyival tovább növelheted az élvezeti értékét. Ha nem csúszik ki a formából, késsel körbe tudod vágni.