16 adagra
133.3 g kristálycukor
120 g búzaliszt (BL55)
2000 ml 2,8%-os tej
18.6 db tojássárgája
2.6 szál vaníliarúd (belseje és héja)
1
Egy tálban elkeverjük a lisztet, és a cukrot.
2
Hozzáöntjük az összes tejet, és csomómentesre keverjük.
3
Elkeverjük benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is.
4
Vízgőz fölött kb. 15 perc alatt a kívánt sűrűségűre sűrítjük folyamatos keverés mellett.
5
Mikor elérte a megfelelő sűrűséget, levesszük a vízgőzről, és még pár percig kevergetjük a tálban, hogy a felmelegedett edény falától túl ne melegedjen a szélein a sodó, hiszen akkor ikrássá válhat, "széteshet" a sodó.
6
Kihűlés után fogyaszthatjuk aranygaluskára, vagy gőzgombócra, esetleg mákos gubára öntve a kész vaníliasodót.