Áfonyás sajttorta - Amerikai

Hozzávalók:


A tortához
80 dkg tejszínes krémsajt
20 dkg tejföl
18 dkg zabkeksz
10 dkg porcukor
6 dkg vaj
4 tojás
4 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor

Áfonyamártáshoz
30 dkg áfonya
1 dl narancslé
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál méz
fél citrom

Elkészítés:


A kekszet törd össze vagy daráld le, majd keverd hozzá az olvasztott vajat. Egy 22-24 centi átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen terítsd szét benne a kekszes masszát. Az öklöddel kicsit nyomkodd is bele. A tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot keverd simára, majd egyesével üsd bele a tojásokat, és add hozzá a keményítőt is. A kész masszát kend a kekszalapra, és süsd 160 fokon egy órán át. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert könnyen megrepedezik. Ne lepődj meg, ha megrázod a tepsit, és a belseje egy kicsit még lötyög.

Az áfonyamártáshoz a gyümölcsöt tedd egy kis lábosba, önts hozzá narancslevet és egy kevés vizet, majd kezdd főzni. Amikor felforr, add hozzá a mézet és a citromlevet, a végén pedig állandóan kevergetve mehet hozzá a keményítő. Ezzel tudod besűríteni a masszát. Legfeljebb két-három percig főzd. A kihűlt, cikkekre vágott sajttorta tetejére halmozd a szószt, így tálald.