Almás, hagymás sült krumpli

Hozzávalók:


1 kg krumpli
20 dkg sajt
3 alma
2 vöröshagyma
4 teáskanál só
kakukkfű
rozmaring
olívaolaj

Elkészítés:


A krumplit pucold meg, karikázd fel, és szeleteld fel vékonyan. Az almát és a hagymát is vágd karikákra. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és sorakoztasd bele a hozzávalókat, krumpli, alma, hagyma sorrendben. A tetejére is krumpli kerüljön. Szórd meg fűszerekkel, locsolj rá kevés olívaolajat. A tetejére tégy reszelt sajtot.

Rakd a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor jó, ha a krumpli puha. Ha túl gyorsan pirulna, tégy a tetejére egy fóliát. Amennyiben a krumpli túl öreg, elő is főzheted.