40 dkg krumpli
25 dkg tészta
20 dkg sajt
10 dkg szalonna
1,5 dl tej
1 dl főzőtejszín
2 vöröshagyma
só
bors
Pucold meg a krumplit, és vágd apróra. Tedd bő, sós vízbe, és főzd meg körülbelül 15 perc alatt. A tésztát is dobd forrásban lévő vízbe, és nyolc percig főzd, majd szűrd le. A sajtot reszeld le. Forrald fel a tejet a tejszínnel együtt, add hozzá a sajt kétharmadát. Addig kevergesd, amíg a sajt megolvad benne. Dobj hozzá ízlés szerint sót és borsot.
A szalonnát süsd zsírjára, rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd meg. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal. Rendezd el benne a tésztát, a krumplit, és öntsd le a tejszínes mártással. Dobd rá a hagymát, a szalonnát, és szórd meg a maradék sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd össze 10 perc alatt. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel is megszórhatod.