Arrabbiata szósz

Hozzávalók:


1 ek olívaolaj
1 bögre összevágott vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 ek cukor
1-2 ek vörösbor
1 ek friss bazsalikom, apróra vágva
1 teáskanál zúzott pirospaprika pehely
2 ek paradicsompüré
1 ek citromlé
1/2 tk olasz fűszerkeverék
1/4 tk őrölt fekete bors
2 ek apróra vágott friss petrezselyem
2 doboznyi hámozott és kockára vágott paradicsom (4-5 dl)

Elkészítés:


1. Melegítsd az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.

2. Pirítsd a hagymát és a fokhagymát kb. 5 percig.

3. Keverd hozzá a bort, a cukrot, a bazsalikomot, a pirospaprikát, a paradicsompürét, a citromlevet, a fűszerkeveréket, a borsot es a paradicsomot.

4. Forrald fel, majd vedd le a lángot és kb. 15 percig főzzük, fedetlenül.

5. Keverd hozzá a petrezselymet.