Ázsiai barbecue sertésoldalassal

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
fél tk. édeskömény
1 citrom leve
1 tk. római kömény
1 gumó gyömbér
1 dl szójaszósz
1 tk. füstölt paprika
1 dl olaj
1 fej fokhagyma
1 kg oldalas

Elkészítés:


Pácot készítünk a fűszerekből, majd a darabokra vágott sertésoldalast megforgatjuk benne, és pár órára a hűtőbe tesszük. Első lépésben alufóliával letakarva, kevés víz hozzáadásával másfél óra alatt megpároljuk a grillsütőben. Ezután a faszenes grillt indirekt sütési módra állítjuk, és 110-120 fokon 30 perc alatt, már fólia nélkül megsütjük. A faszénre cseresznyefaforgácsot is dobhatunk, kellemes, füstös ízt ad a húsnak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Javasolt sörpár: gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági Blonde Ale.