1/2 kg paradicsom
15 dkg lila hagyma
5 dkg fokhagyma
5 dkg cukor
5 gr őrölt fahéj
1/ dl olíva olaj
2 dkg só
1,5 dkg bors
5 dkg friss, felaprított oregano
5 dkg friss, felaprított kakukkfű
1,5 dl Worcester-szósz
5 dkg füstölt mangalica szalonna
Vágd úgy 2×2 mm-es kockára a szalonnát. Pirítsd ki, majd tedd rá a cukrot, engedd karamellizálódni. Erre tedd a finomra vágott lila hagymát, és párold 5 percig. Jöhet a finomra préselt fokhagyma. Ha már krémes az állaga, add hozzá az apró kockára vágott paradicsomot. Sózd, borsozd. Most add hozzá az oregánót, a kakukkfüvet és a fahéjat. 2 dl vízzel, közepes lángon fél órán át pároljuk. Ha kell a végén sózd, cukrozd.