1/2 l víz
1 dl Lea & Perrins Worcestershire-szósz
1 dl almaecet
1/2 teáskanál fehér bors
10 dkg barna cukor
1/4 teáskanál szegfűbors
1/4 teáskanál vöröshagymapor (egy evőkanál vöröshagyma, bár a por sokkal jobb sűrítő)
1/4 teáskanál fokhagymapor (l. fent)
1 és 1/4 teáskanál só
1 1/4 teáskanál citromlé
Az alapanyagokat elkeverem, 10 perc alatt összeforralom, és melegen tálalom a kész hússal.
(birkára, bárányra, muflonra)
Finom, egzotikus, indiai fűszerekre (maszalára) emlékeztető illatvilága önmagában is nagyon csábító. Tény, hogy sűrűbb szerkezetű hús, például birka után kiált. Sűrű, konyakos hatás érvényesül az ízben, de úgy, hogy az „alkoholossága” mégsem dominál. A savak és a cukor elvesznek egymásban, selymes, lágy, puha ízt hagy maga után. Leheletnyi fokhagyma lehet hogy jót tenne még neki, de ez már kekeckedés. A legizgalmasabb, legösszetettebb. Utóízében a thai konyhák szószait idézi.