A palacsintához
20 dkg liszt
2 dl tej
1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
2 tojás
2 evőkanál rum
2 evőkanál olaj
csipet só
Túrós töltelék hozzávalói
50 dkg túró
15 dkg porcukor
5 dkg mazsola
3 dkg vaj
2 tojás
2 evőkanál rum
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom
Öntet hozzávalói
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat keverd össze a sóval, a rummal, a tejjel, majd szitáld hozzá a lisztet. Dolgozd simára, és fokozatosan add hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverd hozzá az olajat is. Ha szükséges, liszttel sűrítheted, tejjel vagy vízzel hígíthatod. Ezután a palacsintasütőt enyhén olajozd ki, majd süsd meg a tésztát a szokásos módon.
A töltelékhez a mazsolát áztasd rumba. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját dolgozd habosra a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a reszelt citromhéjjal és a mazsolával együtt add a túróhoz. Alaposan keverd össze. Végül dolgozd hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Töltsd meg a palacsintákat, vágd mindegyiket félbe, és a vágott felükkel felfelé rakd bele egy vajjal kikent tűzálló tálba úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Az öntet hozzávalóit keverd simára, majd csorgasd a formában lévő palacsintákra. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd szép aranybarnára 20 perc alatt. Tálalás előtt rakd kistányérra, ízlés szerint szórd meg porcukorral, és úgy kínáld.