Belga csokitorta - eredeti

Hozzávalók:


1. 3 db tojás
2. fél bögre liszt
3. fél bögre kristálycukor
4. 1 csomag sütőpor
5. 2 pohár natúr joghurt
6. 3 evőkanál kakaópor
7. 2 evőkanál méz
8. 15 dkg margarin
9. 2 tábla étcsokoládé

Elkészítés:


A 3 tojást különválasztom és mind a sárgáját, mind a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet, a
kristálycukrot, a 2 joghurtot és a sütőport összekeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját. Ezután adom
hozzá a kakaót, a mézet és a fehérjét. A csokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztom, és ha kissé
kihűlt, a krémhez adom. Sütésnél a belseje krémessé válik, így érdemes addig sütni, míg a teteje megbarnul.
Díszítésként kiváló némi cseresznye, meggy vagy ribizke, netán
kávékrém, vagy a fantáziádra van bízva!