Bicskás pecsenye velőkrémmel

Hozzávalók:


60 dkg kicsontozott sertéstarja
1 kiskanál só
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg finomliszt
8 evőkanál olaj
1 nagy vöröshagyma
8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
8 csiperkegomba (igazából csak a kalapja kell)

Velőkrémhez:
tejföl
velő
pirospaprika
pici só
bors

Elkészítés:


1. A tarját 8 egyforma szeletre vágjuk, jól kiverjük, széleit meg inas részeit bevágjuk. A sóval és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a lisztbe forgatjuk, majd egy nagy serpenyőben a forró olajban oldalanként 4-4 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetve tálra rakjuk.
2. Visszamaradó zsírját elfelezzük. Az egyikben a lereszelt vöröshagymát közepes lángon, kevergetve 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a másik felében a szalonnát és a megtisztított gombafejeket sütjük meg.
3. Következhet a tálalás. A pecsenyéket a pirított hagymával és tejfölös velővel (pirospaprikával kevert), megkenjük, a ropogós szalonnaszeleteket ráfektetjük, végül a tetejükre sült gombafejeket rakunk. Fatálon, savanyúságokkal és sült burgonyával tálaljuk. A tetejébe bugylibicskát tűzünk.