Börek variációk: kecskesajtos, kacsahúsos és bárányo

Hozzávalók:


Kecskesajtos börek:
1 csomag réteslap
5 dkg vaj
2 tojás
15 dkg krémes natúr kecskesajt

bors

Bárányhúsos:
1 csomag réteslap
25 dkg darált bárányhús
5 dkg hámozott natúr pisztácia
őrölt koriander
római kömény
petrezselyem
olívaolaj

bors
cayenne bors

Kacsahúsos
1 csomag réteslap
5 dkg vaj
1 tojás
1 kacsacomb
2 vöröshagyma
1 ek kacsazsír
fahéj
kakukkfű
2 aszalt datolya
szezámmag

Elkészítés:


Kecskesajtos

A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük.

Bárányhúsos

A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel fűszerezzük. A felaprított petrezselyemmel, a pisztáciával és egy evőkanál olívaolajjal elkeverjük.

Kacsahúsos

A felszeletelt vöröshagymát sózzuk, és kacsazsíron lassan édesre, arany színűre karamellizáljuk. Amikor kész, megszórjuk fahéjjal és friss kakukkfűvel.
Közben a sült kacsahúst leszedegetjük a csontról, és a fahéjas hagymával, és a a felaprított datolyákkal együtt hozzákeverjük.

Összeállítás

A réteslapokat közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és egy tiszta, nedves konyharuhára terítsük ki, így a felhasználás előtt nem szárad ki, és nem töredezik meg.
A réteslapot kenjük meg olvasztott vajjal, és pakoljuk rá a töltelékeket. A formát is variálhatjuk: téglalap, háromszög illetve "tavaszi tekercs", alakban is elkészíthetjük.

Végül egy felvert tojással megkenjük a batyukat. A kacsahúsost megszórjuk szezámmaggal, a bárányhúsost cayenne borssal, a kecskesajtost pedig fekete hagyma maggal.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany színűre sütjük.