Bolgár gyuvecs

Hozzávalók:


50 dkg sertéslapocka
3 db kaliforniai paprika
1 db paradicsom
2 db krumpli
1 db lila krumpli
1 db brokkoli
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé
olívaolaj
1 db padlizsán
1 db cukkini
só, bors
friss zöldfűszer

Elkészítés:


Egy vastagfalú, öntöttvas lábost elkezdünk melegíteni.

Közben a vöröshagymát nagyobb darabokra felvágjuk és olívaolajon megdinszteljük az öntöttvas lábosban. Majd hozzáadjuk a felkockázott húst és magas hőmérsékleten körbepirítjuk.
Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, a hámozás nélkül felkarikázott krumplit és a nagyobb darabokra vágott paprikát.
A megroppantott fokhagyma gerezdeket is beletesszük. Sózzuk és borsozzuk. Jól elkeverjük, majd beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
Legvégül a meghámozott, feldarabolt lila krumplikat adjuk hozzá.

Lefedjük és hagyjuk, hogy saját gőzében puhuljanak meg a zöldségek és a hús. Mikor már majdnem megpuhultak, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, a feldarabolt cukkinit és padlizsánt is.

Ha elkészült, friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fantasztikusan laktató és gazdag egytálétel, ami szinte magától elkészül, hiszen nekünk csak az alapanyagokat kell feldarabolni.