80 dkg főtt pacal
1,5 1 alaplé (az, amiben a pacalt főztük)
étolaj vagy olvasztott vaj
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 zöldpaprika
1ek liszt
1 ek paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma,
só, majoránna, babérlevél, kakukkfű bors
5-6 dkg reszelt kaskavál (enyhén füstölt sajt)
fél csomó petrezselyem zöldje
Az apróra vágott vöröshagymát vajon pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és csíkokra vágott paprikát, és puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a kissé felhígított paradicsompürét és a csíkokra vágott pacalt. Felöntjük a pacal főzőlevével, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszereket is beletesszük, valamint az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát. Lassú tűzön rövid ideig főzzük. Találáskor a tányérban adjuk hozzá, vagy külön mellé kínáljuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a sajtot.