Brazil csokigolyó

Hozzávalók:


30 gramm vaj
400 gramm sűrített tej
40 gramm cukrozatlan kakaópor
Kókuszreszelék vagy csokireszelék vagy kakaópor vagy kis cukrok, valami, amibe beleforgatod az elkészült golyókat

Elkészítés:


Közepes fokozaton egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a másik két hozzávalót is. Addig kevergesd, forrald, míg egy sűrű egyállagú krémet nem kapsz. A kész krémet öntsd rá egy nagy kivajazott tányérra, és pár órára tedd a fagyasztóba. Ha már lehűlt, a masszából vegyél ki kis adagokat és formálj belőlük apró golyókat. Az elkészült labdákat jól forgasd meg például a csokireszelékben vagy a kakaóporban. Mi itthon többfajtát szoktunk készíteni, a változatosság a tányért és az ízeket is feldobja.