225 g búzaliszt (BL55)
150 g kesudió
6 g sütőpor
225 g étcsokoládé (53%-os)
270 g vaj
420 g kristálycukor
1.4 db vaníliarúd (belseje)
4.4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1.4 csipet só
1
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és készítsünk elő egy kipapírozott, kb 20x20 cm-es tepsit
2
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal.
3
Törjük össze a kesudiót, és egy tálban keverjük össze a liszttel, sütőporral.
4
Keverjük a csokis részhez a cukrot, és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a csipet sót.
5
Részletenként keverjük a tojást, majd utána a lisztes részt a cukros masszába.
6
Végül a masszát egyenletesen elterítjük a tepsiben, és 30 percen át sütjük 180 C-on, légkeverés nélkül.
7
Kisülés után hagyjuk teljesen kihűlni a brownie-t, majd hűtőben pihentessük egy napot, utána szeleteljük.