tápióka gyöngy
4 dl kókusztej
2 adag fekete tea
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál őrölt édeskömény
1 mokkáskanál őrölt csillagánizs
1 mokkáskanál örült gyömbér
20 g eritrit
Egy főzőedényben 1 liter vizet forralunk, majd ha forrni kezd, beleöntjük a tápióka gyöngyöket és 30 percig főzzük őket alacsony lángon. Ezalatt a gyöngyök átlátszó színűek és kocsonyás állagúak lesznek.
A teához a vizet felforraljuk, majd elkeverjük benne a fűszereket és beáztatjuk a fekete teát kb. 5 percre. Ezután sűrű lyukú szűrőn leszűrjük a teát.
A kókusztejet felforraljuk az eritrittel, majd tejhabosítóval kissé felhabosítjuk (nem lesz olyan látványos, mintha zsírosabb tehéntejből készülne).
A tápióka gyöngyöket kettéosztjuk két 4-4 dl-es pohárba vagy bögrébe. Erre öntjük a fekete teát, végül a felhabosított kókusztejet.
Hogy a buborékokat is fel tudjuk szívni, egy vastag szívószállal tálaljuk.
A chai tea eredetileg egy erős fekete tea főzet, amelyet különböző fűszerekkel, például fahéjjal, csillagánizzsal, édes köménnyel és kardamommal tesznek különlegessé, majd pedig tejjel öntenek fel.